Opvanggezin worden

Gastgezin worden voor Kittenopvang

Wij zijn altijd op zoek naar liefdevolle en zorgzame gastgezinnen die ons willen helpen met de opvang van kittens en katten in nood. Door gastgezin te worden, speel je een cruciale rol in het leven van deze dieren, door ze een veilige en liefdevolle omgeving te bieden totdat ze hun voor altijd thuis vinden.

Wie vangen we op:

 • Zwangere Mama's: Katten die op het punt staan om te bevallen en een rustige plek nodig hebben om hun kittens groot te brengen.
 • Nestjes of Eenlingen met/zonder Mama: Kittens die samen met hun moeder of alleen zijn en verzorging nodig hebben.
 • Fleskittens: Kittens die nog te jong zijn om zelfstandig te eten en om de paar uur gevoed moeten worden met een fles of spuit.

Wat verwachten we van een gastgezin:

 1. Beschikbaarheid: Vooral voor fleskittens zoeken we gastgezinnen die fulltime beschikbaar zijn, aangezien deze kittens de eerste vier weken tussen de 2-4 uur gevoed en verzorgd moeten worden, ook 's nachts.
 2. Aparte Ruimte: Een veilige en stressvrije omgeving waar de kittens verzorgd kunnen worden.
 3. Vervoer: Mogelijkheid om naar onze dierenarts te gaan voor controles en eventuele medische zorg.
 4. Eigen Huisdieren: Als je zelf huisdieren hebt, moeten deze gesteriliseerd/gecastreerd en volledig ingeënt zijn. Ze moeten ook goed overweg kunnen met kittens.
 5. Flexibiliteit en Toewijding: Bereidheid om 's nachts op te staan en de nodige tijd en liefde te investeren in de zorg voor de kittens.

Wat bieden wij:

 • Ondersteuning en Begeleiding: Wij bieden volledige ondersteuning en begeleiding gedurende de opvangperiode. Onze ervaren vrijwilligers en dierenartsen staan altijd klaar om te helpen.
 • Medische Zorg: Alle medische kosten voor de kittens worden door ons gedekt, inclusief vaccinaties, ontworming, en eventuele behandelingen.
 • Voer en Benodigdheden: We voorzien in het benodigde voer, speelgoed, en andere benodigdheden voor de verzorging van de kittens.
 • Training en Informatie: Informatie en training over hoe je het beste voor de kittens kunt zorgen, inclusief voedingsschema's en gezondheidscontroles.

Waarom Gastgezin worden?

 • Red levens: Je helpt kittens een veilige en gezonde start in het leven te geven.
 • Leerzaam en Verrijkend: Het verzorgen van kittens is een waardevolle ervaring, vooral als je meer wilt leren over kattenverzorging.
 • Bijdrage aan de gemeenschap: Door gastgezin te worden, help je overvolle asielen te ontlasten en draag je bij aan het welzijn van dieren in nood.
 • Voldoening: Het zien opgroeien en bloeien van kittens door jouw zorg en toewijding is ontzettend belonend.

Interesse of Vragen?

Als je vragen hebt of geïnteresseerd bent om gastgezin te worden, neem dan gerust contact met ons op via e-mail ( info@hellokatty.be)

Wij kijken ernaar uit om samen met jou een veilige en liefdevolle omgeving te creëren voor onze kittens.