Persbericht!!!

PERSBERICHT!; Is een nieuwe catmobiel financieel haalbaar voor HELLO KATty?

HELLO KATty is in de omgeving van de gemeente Kinrooi vooral bekend als de kittenthuisopvang van Mirjam en haar team.

Zij zetten zich al jaar en dag, 24u/24u in voor hulpbehoevende, thuisloze, zwervende, afgedankte kittens met of zonder mama maar deze organisatie doet veel meer.

Met het nieuwe kittenseizoen weer voor de deur zijn Mirjam en alle vrijwilligers weer druk bezig met de voorbereidingen om de kittenopvang weer helemaal in orde te brengen zodat de nieuwe bewoners weer goed opgevangen kunnen worden, zowel binnen als buiten.

Het onderhoud en de dagelijkse werking brengen hoge kosten met zich mee maar eenmaal het seizoen in volle gang is, lopen de rekeningen torenhoog op.

Tot overmate van ramp blijkt dat de HELLO KATty catmobiel op zijn laatste wielen loopt en duidelijk aan vervanging toe is.

De werkauto dient om dagelijks kittens en katten te vervoeren en ook voor het bezoek aan de dierenarts is deze auto onmisbaar. Het zou geen echte catmobiel zijn als er geen vangkooien, kattengrit en -voer mee vervoerd kunnen worden en moet tegen een stootje kunnen. Een tweedehands bestelbusje is cruciaal om de activiteiten van HELLO KATty te kunnen voortzetten.

Om dit te kunnen bekostigen, zijn de centjes heel hard nodig. Het beoogde doel is om 6000 euro in te zamelen om deze aankoop te kunnen doen. Het is enorm veel geld maar zeker nodig!

HELLO KATty zoekt mensen die haar willen helpen om het mogelijk te maken dit bedrag bijeen te krijgen. HELLO KATty begrijpt dat dit in de coronatijd een zwarte opdracht is maar wil deze droom niet opgeven. Elke bijdrage en vorm van sponsoring is welkom!

Ook doet HELLO KATty graag beroep op bedrijven die hun steen(tje) willen bijdragen.

Help jij HELLO KATty?

Neem hiervoor contact op met Mirjam Werts-Slegers van Kittenopvang HELLO KATty te Molenbeersel via 0032 (0)492 95 82 12

Donaties zijn meer dan welkom via:

IBAN: BE96 0689 0384 3805 o.v.v. catmobiel

HELLO KATty neemt ook zeer actief deel aan het zwerfkattenproject door de zwerfkatten te laten castreren/steriliseren en terug te zetten in eigen omgeving om overpopulatie tegen te gaan.

In samenwerking met de gemeente Kinrooi verzorgt HELLO KATty in de fusie de zwerfkattenwerking. Dit houdt in dat vrijwilligers van HELLO KATty de zwerfkatten vangen met vangkooien, ze bij de dierenarts laten steriliseren/castreren, op kosten van de gemeente, en ze met een oorknipje terug vrijlaten in hun vertrouwde omgeving. Het vrijlaten gebeurt pas als ze volledig opgeknapt zijn van de narcose. Via het zwerfkattenproject kunnen de katjes in vrijheid hun vertrouwde leven blijven leiden zonder dat ze zich ongecontroleerd blijven voortplanten en rechtstreeks en onrechtstreeks voor heel wat ellende zorgen. Recentelijk tekende HELLO KATty een officiële overeenkomst met de gemeente Kinrooi en stapt mee in het zwerfkattenbeleid, gecoördineerd op provinciaal niveau.

Enkele cijfers en feiten van 2020:

*185 katjes werden bij HELLO KATty opgevangen. De overgrote meerderheid waren zwerfdieren/vondelingen.

*De eerste drukke periode bij HELLO KATty lag in de maanden mei-juni-juli. Na een erg rustige maand augustus volgde er een najaarspiek in de maanden september-oktober.

*Ongeveer 35% van de opvangkatjes van HELLO KATty komt uit de eigen gemeente Kinrooi. Daarnaast kwamen de katjes uit 17 andere Belgische Limburgse gemeenten waaronder Maaseik, Maasmechelen en Genk.

*Voor maar liefst 180 van de 185 opvangkatten en -kittens vond HELLO KATty een fijn adoptiegezin. Drie katten konden terug herenigd worden met hun eigenaar. Een wilde moederpoes kreeg (na sterilisatie) haar vrijheid terug. Eén kitten heeft het helaas niet gered.

Meer info: vzw HELLO KATty, Smeetsstraat 102, 3640 Molenbeersel.

www.hellokatty.be 
info@hellokatty.be
https://www.facebook.com/HKkittenopvang.